Előfizetői tartalom

Arcátlan csalásra derült fény! - Milliárdokat hoztak a kiszivárogtatott titkok a Galleonnak

Portfolio
Szövetségi nyomozás kezdődött a Berkshire Hathaway tranzakciójával kapcsolatban, melyben 5 milliárd dollár értékű elsőbbségi részvény megvásárlásán keresztül részesedést szerzett a Goldman Sachs befektetési bankban. A vizsgálat megindításának kiváltója, hogy hatalmas árfolyamesést követően még a hivatalos bejelentés előtt látványosan 45%-os mértékben meglódultak a társaság papírjai felfelé. Ennek hátterében a Galleon Group fedezeti alap bennfentes tranzakciók miatt elítélt vezetője Raj Rajaratnam állhat, együttműködő partnere pedig állítólag a hivatalosan még nem megvádolt, ennek ellenére mindent tagadó Rajat Gupta Goldman vezérigazgató lehet.

A Goldman Sachs vezérigazgatója már a bejelentés előtt bizalmasan figyelmeztethette az időközben bennfentes kereskedelem vádjával letartóztatott Raj Rajaratnam hedge-fund milliárdost Warren Buffet Berkshire Hathaway nevű cégének a befektetési bankban való tulajdonszerzésére egyes források szerint. Az eset komoly fordulatot jelenthet az elmúlt időszak legnagyobb bennfentes kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés