Előfizetői tartalom

A légitársaságok ETF-jei akár kedvező beszállási pontot is ígérhetnek

Portfolio
Sokan az izlandi Eyjafjallajokull vulkán kitörését követően a világkereskedelem teljes ellehetetlenülését és romló árukészleteket vízionáltak, mely félelmek bár nem igazolódtak be, ennek ellenére az eset mindenképpen felhívja a figyelmet az egymásrautaltságra. A Claymore Securities befektetési alapkezelő légiközlekedés orientált ETF-je az elmúlt egy év legjobb teljesítőjeként 250%-os értéknövekedést produkált, majd a repülési tilalom bejelentését követően szinte azonnal 5%-ot esett. A befektetői pesszimizmus eltúlzottnak tűnik, hiszen a vállalatok értékének 5%-os csökkenése irreális feltételezés, ezért a papírok a rövid távú hatékonytalanságokat kereső és kockázattűrő befektetői kör számára jó vétel is lehet.

Hasonló témákról bővebben is hallhat a 2010. június 1-én megrendezésre kerülő Portfolio.hu Wealth Management 2010 Konferencián. A Claymore Securities befektetési alapkezelő légiközlekedés orientált ETF-je (FAA) az elmúlt időszak legjobb teljesítője volt és a piacok 2009. márciusi mélypontját követően komoly értéknövekedést sikerült elérnie. Ez leköveti a NYSE...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés