FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Nem kézenfekvő a választás a nyugdíjparadigmák között

Portfolio
A társadalom öregedése nem csak nálunk probléma, azonban a demográfiai átalakulás Magyarországon azért okozhat drasztikusabb következményeket, mivel csak a mi korfánkban vannak ekkora tüskék - véli Kovács Erzsébet, a Corvinus Egyetem tanára, a Nyika szakértője. A kerekasztal jelentésében szereplő nyugdíjreform paradigmák éppen azért nem térnek el markánsan, mivel a demográfiai- és foglalkoztatási háttér mindegyik esetében ugyanolyan, csodákat pedig nem lehet elvárni a peremfeltételek miatt. Az összehasonlítás koránt sem egyszerű a szakértő szerint, számításai szerint pedig nem lehet egyértelműen az egyik vagy a másik alternatíva mellett letenni a voksot.

Az új kormány prioritási listájának az élén nem feltétlenül a nyugdíjrendszer, és annak reformja fog állni, azonban a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal (Nyika) nemrég kiadott jelentésének fényében nem szabad lebecsülni a rendszerbe kódolt demográfiai folyamatokat. Hazánk azért van igen speciális helyzetben, hiszen a demográfiai hatás nálunk nagyon erős. Más országokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés