FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Egy kósza fityingje sincs az államnak, marad a hiány

Portfolio
Nagyon korlátozottak a lehetőségeik az amerikai állami nyugdíjalapoknak, egy frissen készült tanulmány szerint, ha nem lesz gyors kilábalás a válságból, akkor több éven keresztül alultőkésítettséggel nézhet szembe a szektor. A nyugdíjalapok legfőbb gondja, hogy a garantált nyugdíjígéretek fedezésére nem lehet pótlólagos befizetésre kötelezni a tagokat, a szponzor - maga az állam - a válság miatt pedig nem tudja a hiányt azonnal kipótolni. Persze ettől még nem kell katasztrófától tartani, azonban mint azt a kaliforniai példa is mutatja, nem szabad lebecsülni a problémát.

Korábban már többször is szó esett az amerikai állami nyugdíjalapokról, a problémákat pedig a CSLGE (Center for State & Local Government Excellence) legújabb tanulmánya is bizonyítja. Az amerikai állami nyugdíjalapok többsége szolgáltatás meghatározott "formában" működik, mindez azt jelenti, hogy a nyugdíjalap szponzora egy nyugdíjszintet garantál, ami válságos időszakokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés