FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Profitvezérelt háttéralkuk szülték a hibás nyugdíjtörvényt

Portfolio
Az Alkotmánybíróság előtt heverő nyugdíjtörvény több sebből is vérzik, a legnagyobb probléma, hogy kötelező átalakulásra kényszerítették volna rá a pénztárakat, miközben önkéntes alapon is meg lehetne ezt valósítani, úgy hogy a járadékszolgáltatás ne kerüljön veszélybe. Elviekben volt egyeztetés a jogalkotó és a pénztárak, szakmai szervezetek között, azonban ezek homályosak és a független pénztárak alulreprezentáltak voltak a tárgyalásokon- véli Pellei József, a VIT Nyugdíjpénztár ügyvezetője. Az ügyvezető szerint a Stabilitás Pénztárszövetség által tavaly javasolt változtatásokkal egy jobban működő törvényt kapnánk.

A járadékszabályozás összekötése az intézményi formaváltással a VIT Magánnyugdíjpénztár szerint elhibázott volt, hiszen a sürgető járadékszabályozást az intézményi forma váltás nélkül is meg lehetett volna valósítani - mondta el Pellei József, a VIT Nyugdíjpénztár ügyvezetője. A törvényjavaslat gyenge pontja például az volt, hogy igaz a jogalkotó szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés