Előfizetői tartalom

"Példát fognak statuálni Görögországgal"

Portfolio
A mai napon tartott Budapest Alapkezelő sajtótájékoztatója alapján azt a következtetést vonhattuk le, hogy a közeljövőben az államadósság-pálya és annak fenntarthatósága kerül majd a befektetők fókuszába, a fejlett országokban várhatóan szigorodó fiskális politika pedig csökkentheti a monetáris politikára nehezedő nyomást. Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója szerint az Európai Unióban példát fognak statuálni Görögországgal, az viszont kizárható, hogy újra bevezetésre kerüljön a drahma, hiszen az sem az EU-nak, sem a görögöknek nem jó megoldás. A fejlődő országokra kitérve Pintér András portfólió menedzser elmondta, hogy még mindig alulértékeltek a részvénypiacok a fejlettekkel összehasonlítva, a jövőbeli felülteljesítést pedig megerősíti a fejlődő országok növekedési többlete, a nyersanyagpiaci dominancia és a kedvező demográfia.

A befektetési alapok szempontjából örvendetes tény, hogy csökken a jegybanki alapkamat. Elsősorban még mindig a pénzpiaci- és kötvényalapokat keresik az ügyfelek, ám mutatkozik némi élénkülés a kockázatosabb alapok iránt. A TBSZ ezen a téren jelenthet majd kitörési lehetőséget - mondta el bevezetőjében Pázmándi László, a Budapest Alapkezelő vezérigazgató-helyettese....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés