FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Elszállhat a költségvetés, ha nem teszünk azonnali lépéseket

Portfolio
A neves Standford Egyetem elemzése szerint komoly bajok vannak a nagyobb Kaliforniai állami nyugdíjalapok háza táján, a jelenlegi nyugdíjígéretek például csak úgy tarthatók fenn, ha az állam legalább 200 milliárd dollárt rak be az alapokba. A tanulmány szerzői szerint katasztrofális a helyzet, és azonnali beavatkozásra van szükség. A szakértők szerint nem jó megoldás, ha kockázatosabb befektetéseket eszközölnek az alapok, ehelyett vagy vissza kell vágni a nyugdíjígéreteket, vagy el kell mozdulni egy vegyes magánpillér felé, ahol nagyobb részben befizetés meghatározott alapokból kapunk nyugdíjat.

Több végzős Stanford hallgató is részt vett abban kutatásban, ami a Kalifornia állami tulajdonába tartozó három nagy nyugdíjalapot vizsgálta meg, a végkövetkeztetés pedig az lehet, hogy a várakozásoknál is nagyobb az alapok hiánya. A sajtótájékoztatón az egyik készítő, Howard Bornstein azt mondta, hogy katasztrofális a helyzet, és ha azonnal nem tesznek valamit, akkor néhány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés