FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Ügyeskedésen kapták a bankokat!

Portfolio
A Moodys komoly kritikát fogalmazott meg a bankokkal szemben, véleményük szerint a nemzetközi számviteli sztenderdek kiskapuit kihasználva sok bank csak áttételesen és késve jeleníti meg a mérlegében a szponzorált nyugdíjalapok hiányát, ami csorbítja az átláthatóságot és az összehasonlíthatóságot. A Donald Robertson által jegyzett elemzés szerint több Amerikán kívüli bank mérlegében a szponzorált nyugdíjalap miatt hiánynak kellene szerelnie, miközben most többletet láthatunk. A hitelminősítő szerint nem valószínű, hogy rövid távon megváltozik a helyzet, bár azért egy javaslattal éltek a nemzetközi sztenderd javítása céljából.

A világ egyik legnagyobb hitelminősítője, a Moodys által elvégzett elemzés szerint számos nagyobb bank a számviteli kiskapuk kihasználásával nem ad valós képet a mérlegében az általa szponzorált nyugdíjalap tényleges helyzetéről, ez pedig az átláthatóságot és az összehasonlíthatóságot csorbítja - írja a Global Pensions. Fontos tudni, hogy a vállalatok (például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés