FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

"Nincs csodaszer az elöregedés ellen" (Nyugdíjkonferencia)

Portfolio
Több évtized távlatában meghatározó jelentőséggel bír a társadalom öregedése, hiszen túlkínálatos helyzet alakul majd ki az idősek és a fiatalok közötti egyensúlytalanság miatt a megtakarítások piacán. Takáts Előd, a BIS fejlődő piacokkal foglalkozó közgazdásza szerint sokkal súlyosabb lesz a helyzet a jövőben, mint gondolnánk, az eszközárak pedig nyomás alá kerülhetnek, ha megindulnak a tömeges nyugdíjba vonulások. A Portfolio.hu - Nyika nyugdíjkonferenciájának utolsó szekciójában az öngondoskodás és hosszú távú megtakarítások témakörét járták körül a szakértők, a felszólalók többsége egyetértett abban, hogy nem csak a nyugdíjrendszer harmadik pillérét kell fejleszteni, hanem az egyéb öngondoskodási formákat is, hiszen Magyarországon több nyugdíj célú megtakarításra van szükség.

Sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani az elöregedésre A tőkefedezeti rendszer nem csodaszer az elöregedés ellen, hiszen a következő 25-40 évben egyre többen mennek majd nyugdíjba, a potenciális befektetők pedig egyre kevesebben lesznek. Egy túlkínálatos helyzet alakul majd ki (ami lenyomhatja az eszközárakat), hiszen a demográfiai váltás miatt a nyugdíjba vonulók egyre több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés