FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

A járadékszabállyal még lesz dolgunk (Nyugdíjkonferencia)

Portfolio
A Portfolio.hu - Nyika közös rendezésű nyugdíjkonferenciájának első délutáni szekciójában a nyugdíjszolgáltatás került terítékre. A szekció elején Dimitri Vittas, a Világbank korábbi vezető tanácsadója mondta el a szolgáltatási szakasszal kapcsolatos legfőbb kérdéseket, és szabályozói kihívásokat. Ezt követően Borza Gábor előadását hallgathatták meg a jelenlevők, ebből az derült ki, hogy túlságosan nagy az elvárás a járadékokkal kapcsolatban, a legfontosabb pedig az lenne, ha belátnánk, hogy minden problémára, kockázatra nem lehet megoldást találni. A panelbeszélgetésben az alkotmánybíróság előtt heverő törvényről folyt a diskurzus, a végkövetkeztetésünk pedig az lehet, hogy a kisebb problémák és finomhangolás szükségessége ellenére egy jól összerakott törvényről van szó, legalább is a járadékszolgáltatás tekintetében.

Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy a járadéktermékek (életjáradék, banktechnikai járadék, stb...) az előnyeik ellenére hátrányokkal is járnak, minden elvárásra, kockázatra egyszerűen nem lehet megoldást találni - kezdte előadását Dimitri Vittas, a Világbank korábbi vezető tanácsadója. Többek között ezért lehet szükséges, hogy ne csak egyetlen termék, hanem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés