FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Itt az idő egy új nyugdíjreformra? - A válasz nem egyértelmű

Portfolio
A Portfolio.hu és a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal közös nyugdíjkonferenciájának első napján a Nyika által kidolgozott alternatívák rövid bemutatására került sor, az egyes paradigmák jeles szakértői tartottak előadásokat a nap folyamán, miközben a Világbank és az OECD volt szakértője, David Lindemann fűzött a szekciók végén kommentárt az elhangzottakhoz. A végkövetkeztetés az lehet az előadások alapján, hogy értékválasztás kérdése a jövő nyugdíjreformja, abszolút nyertes megoldás nincsen, hiszen a különböző célokat sok esetben csak egymás kárára lehet megvalósítani, miközben vannak olyan peremfeltételek (demográfia, foglalkoztatás), amiket nem lehet megkerülni.

Már decemberben nyilvánosságra került a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal jelentése, azonban a ma kezdődő kétnapos Portfolio.hu - Nyika közös konferencián került bemutatásra a néhány hete a nyomdából kikerült kötet. A jelentésben a Nyika egyedülálló modellezési munkájának köszönhetően először lehetett arra választ kapni, hogy milyen hatásokkal járna, ha öt különböző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés