FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

India hatalmas menetelésre készül a nyugdíjalapokkal vállvetve

Portfolio
A következő öt évben 500 milliárd dollárral a duplájára akarja emelni az indiai kormány az infrastrukturális kiadásokat nemzetgazdasági szinten, ehhez azonban jelenleg nincs meg a szükséges tőke. A bankok már most is teljesen le vannak foglalva a projektjeikkel, éppen ezért nagyobb intézményi befektetők (biztosítók, nyugdíjalapok) segítségét kéri a kormány. A kormány támogatásáról biztosította a szereplőket, a közeljövőben ennek részeként például szabálymódosítást is terveznek, hogy infrastrukturális kötvényeket bocsáthassanak ki a magánszektor vállalatai.

A magánnyugdíjpénztárak jövőjéről és lehetőségeiről a Portfolio.hu-NYIKA Nyugdíjkonferencia 2010 című konferenciánkon bővebben is szó lesz. Komoly célt tűzött ki maga elé India, a miniszterelnök szerint a következő öt évben a duplájára akarják emelni az infrastrukturális kiadásokat. A kormány célja az, hogy el lehessen érni a 10 százalék körüli éves növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés