FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Vigyázat - Túlsúlyba kerülnek az idősek (Allianz)

Portfolio
Fordulóponthoz érkeztünk az Allianz szerint, a biztosítóóriás becslései alapján ugyanis 2010-ben fordulhat elő először, hogy a munkaerőpiacot elhagyók tábora meghaladja a munkaerőpiacra belépők számát. A differencia 200 ezer fő lehet, azonban 2030-ra ez a szám 8 millió fölé nőhet. Az Allianz vezető közgazdásza szerint drasztikusan emelni kell az idősebb korosztályok foglalkoztatását, miközben a strukturális problémákra is megoldást kell találni, hiszen önmagában nem elegendő, ha szigorítjuk a korai nyugdíjazást, illetve megemeljük a nyugdíjkorhatárt. Az idősek foglalkoztatása nálunk a legrosszabb az Allianz gyűjtése szerint, a 60-64 év közötti korosztályból ugyanis mindössze 13.3 százalék foglalkoztatott.

Az Allianz friss tanulmánya szerint a folyamatban lévő demográfiai változás elérte a munkaerőpiacot is, 2010-ben például először fordulhat elő, hogy a 60 és 65 éves közötti lakosság száma meghaladja azoknak a számát, akik frissen lépnek az EU munkaerőpiacára. Az Allianz becslései szerint 2010-ben a 15 és 20 év közötti lakosság 28.6 millió főt érhet el, miközben 28.8...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés