Előfizetői tartalom

Mindent tudunk - Itt vannak a nyugdíjpénztári adatok

Portfolio
A válságot követően gyorsan magára találtak a pénztári hozamok, a PSZÁF által közzétett adatok alapján a pénztártagok többsége 12 százalék feletti reálhozamot érhetett el 2009-ben. Hosszabb, tíz éves időtávon a reálhozamok 0.35-1.02 százalék között szóródtak, az elmúlt egy évben azok a pénztárak tudtak kiemelkedni, akik a magyar részvényeket felülsúlyozták az átlaghoz képest - hangzott el a PSZÁF mai sajtótájékoztatóján. A tavaly átmenetileg megnyitott visszalépési lehetőséggel a 123 ezer érintett tagból 74 ezren éltek, a tagok egyéni számláin lévő eszközök piaci értéke eléri a 100 milliárd forintot. A pénztárváltásról új módszertani útmutatót adott ki a PSZÁF, amiben arra figyelmeztetik a tagokat, hogy a gyakori átlépések díjkötelezettséggel és a hozamgarancia elvesztésével járnak.

Meglehetősen fagyos volt a hangulat egy évvel ezelőtt mind a pénztártagok, mint a sajtó képviselői részéről amikor a 2008-as hozamadatokat publikáltuk, akkor azt mondták a szakértők, hogy csak éveken belül lehet majd ledolgozni a 2008-as veszteségeket. Ezt az élet megcáfolta, ugyanis 2009-ben a pénztárak nagyrészt visszahozták a veszteségeket. Jelenleg ott vagyunk, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés