FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Elképesztő pénzeket kezelnek az amerikai nyugdíjalapok

Portfolio
Egészen jó negyedéven van túl az amerikai vállalati nyugdíjalap szektor, a kezelt vagyon ugyanis 2009 végére közel 4 százalékkal 5,500 milliárd dollárra emelkedett. A pénzek többsége befizetés meghatározott alapokban pihen, ami nagyon hasonló a hazai második pillérhez. Ki kell emelni ezen felül az állami alkalmazottakat biztosító alapok is, ahol összességében 4,000 milliárd dollárt kezelnek. Az amerikaiak kockázatvállalási hajlandóságát ismerve nem meglepő, hogy a vagyon nagyobb része részvényben van kihelyezve.

A Fed legfrissebb tőkeáramlási adatai szerint az amerikai vállalati DB és DC alapok vagyona 2009 utolsó negyedévében 3.8 százalékkal 5,457 milliárd dollárra emelkedett a szeptemberi statisztikákhoz képest. Az amerikai nyugdíjrendszer magánpillérének meghatározó szereplői a vállalati nyugdíjalapok, a pénzek többsége (3,336 milliárd dollár) befizetés meghatározott alapokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés