Előfizetői tartalom

Sokaknak csak álom a gondtalan öregkor

Portfolio
Évente elkészíti az EBRI Amerikában a nyugdíjkörképét, a 2010-es felmérésben például 1,153 embert kérdeztek meg a nyugdíj célú megtakarítási szokásokról. A felmérés szerint az amerikaiak 43 százaléka 10,000 dollárnál kevesebb megtakarításból gazdálkodhat, ezen belül pedig a többség még az 1,000 dolláros szintet sem üti meg. Szakértők szerint nagyon erősen befolyásolja a gazdasági környezet a munkavállalókat, azonban a válság nélkül is megfigyelhető egy általános nemtörődömség. Az emberek nem nagyon készülnek az öregkorra, és erre csak akkor döbbennek rá, amikor már késő. Pedig nem kellene embertelen feladatot felvállalni, elég lenne hosszú szolgálati idő mellett a havi jövedelem 6-10 százalékát félretenni.

A tavalyi évhez képest 4 százalékponttal 39-ről 43 százalékra nőtt azoknak az amerikai foglalkoztatottaknak az aránya, akik 10,000 dollárnál kevesebb megtakarítással rendelkeznek a nyugdíjas korukra. Az Employee Benefit Research Institute (EBRI) 2010-es nyugdíj bizalmi körkép elkészítői ebbe a számba nem értették bele a lakóingatlanok értékét, illetve a vállalati szolgáltatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés