FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

A jegybankokra figyelnek a világ nagyjai

Portfolio
Az Aon Consulting három vezető országot érintő felmérése szerint a vállalati nyugdíjalapok számára a kamatlábak jelentik a legnagyobb veszélyt, ennek megfelelően a következő három évben fokozott népszerűségnek örvendhetnek majd a kamatláb kockázatokat kezelő stratégiák. Sajnos jelenleg a rendszerben nincs meg a megfelelő rugalmasság az új stratégiák átültetésére, ennek pedig az egyik oka, hogy az érintettek (nyugdíjalap fenntartói, vezetői, tanácsadói) nem feltétlenül a kockázatok csökkentésében érdekeltek.

Az Aon Consulting felmérése szerint a következő három évben az amerikai, kanadai és angliai vállalati (szolgáltatás meghatározott, DB) nyugdíjalapoknál a legnagyobb kockázatok a kamatlábakhoz kötődnek. A felmérésben részt vevők 58 százaléka szerint a legmagasabb kockázatot a kamatlábak jelentik, ezt követi a hosszú élet kockázata, a részvénypiaci kockázat és végül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés