Előfizetői tartalom

Látványosan többet takarítottunk meg tavaly (BAMOSZ)

Portfolio
A 2008-as év 21 százalékos vagyoncsökkenése után magára talált a hazai befektetési alapszektor 2009-ben, a kezelt vagyon közel 500 milliárd forinttal emelkedett, ebből pedig 130 milliárd származott a friss tőkebeáramlásból, tehát a növekedés nagyobb része a befektetéseken elért hozamokhoz kötődött. 2010-ben, ha nem is hasonló ütemben, de folytatódhat a tőkebeáramlás, azonban ehhez szükség van támogató befektetési környezetre is - mondta el Szalai Sándor, a BAMOSZ elnöke a mai napon tartott sajtómegbeszélésen. A BAMOSZ sajtótájékoztatójának második részében az Oriens ügyvezető partnere, Orbán Krisztián beszélt a görög adósságválság lehetséges hatásairól. Előadásából kiderült, hogy inkább politikai, mintsem gazdasági indokkal mentheti ki a görögöket az EU, hiszen az ország nem integrálódott annyira az unióhoz, mint például Spanyolország.

Legfontosabb eredménye a 2009-es évnek, hogy a második félévtől kezdődődően megindult a tőkebeáramlás, összességében 500 milliárd forint áramlott a szektorba, az összes vagyon pedig már meghaladta nem is olyan régen a 3,000 milliárd forintos álomhatárt. A nettó plusz tőkebeáramlás 130 milliárd forint volt, a hozamhatásnak tehát döntő szerepe volt - mondta el Temmel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés