Előfizetői tartalom

Nyugdíjpénztári hozamok 2009-ben - Már szinte mindent tudunk

Portfolio
A Stabilitás Pénztárszövetség nyilvánosságra hozta a 2009. évi nyugdíjpénztári teljesítményekre vonatkozó elemzését, az anyagból több részletet is megtudhatunk a szektor eredményeivel kapcsolatban. Kicsivel több, mint egy hónapja számoltunk be mi is a Stabilitáshoz tartozó pénztárak teljesítményéről, a részletesebb hozamok alapján egészen tisztán látszik, hogy mekkora eltérések is adódtak a raliban az egyes szereplők között. Az anyag szerint az életciklus alapú befektetést megvalósító választható portfóliós rendszer előnyei már megmutatkoztak, a befektetési szabályok kellően rugalmasak, viszont például érdemes lenne növelni a diverzifikációs lehetőségeket, hiszen azzal mérsékelhető a pénztártagok kiszolgáltatottsága. A következőkben a Stabilitás Pénztárszövetség elemzését közöljük.

Változatos éven vagyunk túl A 2009. évi magánnyugdíjpénztári teljesítményekre a végletek voltak jellemzők. A gazdasági világválság - jelen pillanatban úgy tűnik - az első negyedévben érte el a mélypontját. A stabilizációs, gazdaságélénkítő intézkedések - többek között a FED kvantitatív lazító intézkedései - a második negyedévtől látványosan éreztették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés