Előfizetői tartalom

Hibátlan év a Philipsnél

Portfolio
Az elektronikai óriás nyugdíjalapja kiváló évet tudhat maga mögött, ezt nem csak a 7 százalék körüli éves hozam mutatja, hanem az is, hogy a kidolgozott konzervatív stratégia a válságban is jól teljesített. Speciálisan a holland alapnál a vagyon 70 százaléka kötvényekbe van kihelyezve, a diverzifikációt úgy alakították ki, hogy az megfeleltethető legyen a kötelezettségekkel. Egyes eszközkategóriák, mint például a high-yield kötvények még a részvényeket is le tudták körözni, a drasztikus hozamcsökkenés ugyanis jótékony hatással volt az árfolyamra.

A holland elektronikai óriás, a Philips által fenntartott nyugdíjalap 2009-ben összességében 7 százalékos hozamot tudott elérni, részben annak köszönhetően, hogy a részvény- és kötvényportfólió kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Rob Schreur, a Philips nyugdíjalapjának befektetési igazgatója szerint például a kiemelkedően magas hozammal kecsegtető "high-yield" kötvénybefektetések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés