Előfizetői tartalom

Súlyos jogszabálysértés a Dimenzió Biztosító és Önsegélyező Egyesületnél

Portfolio
Súlyos szabálytalanságokat fedezett fel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Dimenzió Biztosító és Önsegélyező Egyesületnél, a ma kiadott határozat szerint pedig kezdeményezték a Dimenzió egyesület elnökségének, első számú vezetőjének (egy személyben vezető jogtanácsosának) és a számviteli rendért felelős vezetőjének felmentését. Ezt meghaladóan több hiánypótlást is várnak az intézménytől. A következőkben a PSZÁF közleményét változatlan formában tesszük közzé.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete átfogó vizsgálatot folytatott a Dimenzió Biztosító és Önsegélyező Egyesületnél, amely súlyos hiányosságokat és jogszabálysértéseket tárt fel. Ezek közül kiemelkedik, hogy a Dimenzió egyesület tartalékolási szabályait visszamenőlegesen módosította, s ezáltal elfedte az intézmény szavatoló tőke hiányát, amelyet e miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés