Előfizetői tartalom

Óriási üzletet ütött nyélbe a BMW

Portfolio
A német autógyártó a válságra való tekintettel kötött üzletet 3 milliárd font értékben biztosítókkal, az Angliában fenntartott nyugdíjalap esetében ugyanis nem akarnak váratlan meglepetéseket. A Deutsche Bankkal és egy viszontbiztosítói csoporttal kötött megállapodás részeként a hosszú élet kockázata ellen védte be magát a cég. Nem kis költsége lenne ugyanis annak, ha a 60,000 angliai nyugdíjas az előzetes várakozásokhoz képest tovább élne. Szakértők szerint az üzlet abszolút rekordnak számít az utóbbi években beinduló piacon, a nagy sikerre való tekintettel pedig további megállapodásokra van kilátás, csak Angliában 10 milliárd font feletti összértékben.

Az utóbbi években gombamód megszaporodtak a vállalati nyugdíjalapok fenntartói és biztosítók, viszontbiztosítók közötti megállapodások, amik arra irányultak, hogy a növekvő élettartamból eredő kockázatokat kezelni lehessen. Szakértők szerint a valaha volt legnagyobb üzletre került sor tegnap a BMW, a Deutsche Bank és egy viszontbiztosítói csoport között. A 3 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés