Előfizetői tartalom

Mesterházy Attila: prémiumot kaphatnak a nyugdíjasok

Portfolio
Az idősek akár egyheti nyugdíjuknak megfelelő prémiumot is kézhez vehetnek az év végén, amennyiben marad a jelenlegi kormány által folytatott költségvetési politika - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten az MTI értesülései szerint. Több okból is kétkedéssel fogadjuk a bejelentést, egyrészt a hatályos törvények szerint nincs lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni, másrészt az egyheti nyugdíj kifizetése minden nyugdíjasnak körülbelül 50 milliárd forintos tételt jelentene, ami még szigorú költségvetési politika mellett sem engedhető meg.

Mesterházy Attila az MSZP újpesti lakossági fórumán hangsúlyozta: a nyugdíjasokat közvetlenül érintő terveik között szerepel a büntető törvénykönyv olyan irányú módosítása, amely szigorúbb büntetést szabna ki az időskorúak ellen bűncselekményt elkövetőknek - tudósít az MTI. A szocialista kormányfőjelölt megjegyezte, hogy az MSZP nyugdíjasok melletti kiállását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés