Előfizetői tartalom

Évtizedek óta nem volt erre példa - Korhatáremelés a franciáknál

Portfolio
A magyar származású francia elnök, Nicolas Sarkozy még ebben az évben végre akarja hajtani a nyugdíjreformot, hiszen a válság komoly lyukat hagyott az állami pillérben, a bőkezű jóléti rendszert pedig a jelenlegi formájában nem lehet fenntartani. A szakszervezetek és a lakosság nem nagyon örül a tervezett változtatásoknak (például korhatáremelésnek), éppen ezért az elnök kész tárgyalásokat folytatni az ellenzékkel, és az érdekképviseletekkel. Sarkozy nem akarja erőszakkal átnyomni a törvényhozáson a várhatóan szeptember környékén nyilvánosságra kerülő törvényt, azonban a hiányt nézve elkerülhetetlen a paraméterek megváltoztatása, ha törik, ha szakad.

Nicolas Sarkozy várhatóan az év második felében fogja nyilvánosságra hozni a francia állami nyugdíjrendszer megreformálásának részleteit, a vitatott nyugdíjreform azonban már most kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél. Az elnök hétfőn találkozott a szakszervezetek képviselőivel, a kormánynak a válság miatt szüksége van a nyugdíjrendszerre nehezedő terhek csökkentésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés