Előfizetői tartalom

Újraszámolhatják a luxusnyugdíjakat Romániában

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap nyomása is közrejátszhatott abban, hogy Emil Boc román miniszterelnök a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló törvénytervezetet fogadtatott el a kormánykoalícióval. Várhatóan még ebben a hónapban a parlament elé kerül a törvény, ami 2011 elejétől léphet életbe. A reformra többek között azért van szükség, mivel az IMF hitel feltétele volt a rendszer anomáliáinak megszüntetése. Az elhanyagolható többségben kormányzó koalíció igazi próbája lehet a törvénytervezet, ami szorosabb összhangot teremtene meg a befizetések és kifizetések között. A miniszterelnök szerint ennek fényében újra kell számolni a nyugdíjakat, és ha aránytalanságokat találnak, akkor elkerülhetetlen a járandóság csökkentése.

A jelenleg Romániában kormányzó koalíció elfogadta a tegnapi nap folyamán azt a törvényterveztet, ami a nyugdíjrendszer megreformálásáról szól. A miniszterelnök, Emil Boc szerint azért van szükség a reformértékű intézkedésekre, mivel azok nélkül közép- és hosszabb távon az állami nyugdíjpillér hiánya elviselhetetlenné válna. Szakértők szerint azért is kell a törvénytervezetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés