Előfizetői tartalom

Hozzá kellene nyúlni a pénztárak szabályozásához

Portfolio
Az OTP csoporthoz tartozó különböző pénztárak vezetői mondták el véleményüket a 2010-es esztendővel kapcsolatban a mai napon tartott szűk körű sajtótájékoztatón. Nagy Csaba, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója szerint a szabályozás többé-kevésbé megfelelő, azonban szükség van néhány területen változtatásokra. Például szükséges lenne még újabb portfóliókra, vagy például az átlépések szigorúbb szabályozására. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár esetében a 2010-es esztendő legfontosabb kihívása, hogy a tagok egyharmada most éri el a nyugdíjkorhatárt, vagy a 10 éves felhalmozási időt, ami után adómentesen vehetik fel a hozamokat. A taglétszám megőrzése érdekében Várnagy Anikó elmondta, hogy tárgyalásokat folytatnak kisebb pénztárakkal.

A választható portfóliós rendszer a várakozásoknak megfelelően erős szórást hozott a piacon, akár a billiárdgolyók, a szereplők is nem egy irányba, hanem a befektetési stratégiák mentén eltérő irányban mozdultak el. A szabályozás a legfontosabb, bevezettünk egy jó rendszert, azonban a tökéletességhez még finomítani kellene pár dolgot, így például az adminisztrációt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés