Előfizetői tartalom

Kihúzta a gyufát Szlovákia

Portfolio
Elmérgesedni látszik a helyzet Szlovákia és az Európai Bizottság között, utóbbi már figyelmeztette is a tagországot, hogy ha nem hagy fel a diszkriminatív nyugdíjszabályozással, akkor az Európai Bíróság fogja a szabálytalanságot kivizsgálni. Az EB azt kifogásolja, hogy a szigorú befektetési limiteket a szereplők csak úgy léphetik át, ha a Szlovák Nemzeti Bank beleegyezését adja, ez pedig káros a szabad tőkeáramlásra. A szlovákok azzal védekeznek, hogy a szigorú limitekre a kockázatok csökkentése miatt volt szükség.

Az Európai Bizottság felszólította Szlovákiát, hogy töröljék el a nyugdíjrendszer második pillérének szigorú befektetési korlátozását, mivel az a szabad tőkemozgást korlátozza. Ezzel tovább forrósodott a helyzet a tagország és az EB között, a figyelmeztetés semmibe vétele ugyanis azzal fenyeget, hogy az EB az Európai Bírósághoz fordul a szabálytalanság miatt - írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés