Előfizetői tartalom

Jaj a nyugdíjasoknak! - A válság ehhez képest smafu

Portfolio
Az Európai Parlament egyik speciális - a válság hatásait vizsgáló - bizottsága elé került tanulmány szerint komoly problémák előtt állnak egyes tagországok, hiszen a válság káros hatásai egy évtizeden belül megszűnhetnek, azonban a demográfiai változásokra nincs általános gyógyír. Az alapvető probléma a járulékfizetők és a nyugdíjas ellátásban részesülők közötti egyensúly felborulása, nevezetesen egyre kevesebb aktívnak kell majd egyre több nyugdíjast eltartania. Pontosan ezért, azoknak az országoknak, akik még nem tették meg a szükséges lépéseket, gyorsan kell cselekedniük, hiszen különben az állami nyugdíjpillér fenntarthatatlanná válik.

Megdöbbentő tanulmány került az Európai Parlament elé, "A válság társadalmi hatása - Demográfiai kihívások és nyugdíjrendszer" című elemzés szerint a válság igaz, hogy szignifikáns hatással volt a nyugdíjrendszerre, azonban ez még mindig semmiség a társadalom öregedése okozta problémákhoz képest. A tanulmány készítői szerint az okozott kár akár a tízszeres nagyságrendet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés