Előfizetői tartalom

Korhatáremelésre szükség van - Beindult a nagyüzem a szomszédban

Portfolio
A cseh nyugdíjrendszer fenntarthatóságával is problémák vannak, a Nemzetközi Valutaalap szerint érdemes lenne a politikusoknak megfontolniuk az állami pillér leépítését a feltőkésített magánpillér javára. A privatizációnak komoly költségei lehetnek, hiszen a váltás levezénylésétől függően kevesebb bevétellel számolhat a tb rendszer, miközben a kiadások inkább emelkednek. A korhatáremelés a cseheknél is szinte biztos, a pénzügyminisztérium által felállított szakértő stáb pedig májusban publikálhatja a lehetséges nyugdíjreform koncepciókat.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) javaslata szerint Csehországban is szükség van reformra a nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében, ehhez pedig a legjobb út az lenne, ha elmozdulnának a tőkésített második pillér irányába - írja az Investment & Pensions. Az IMF szerint már közép távon érdemes lenne megfontolni az állami pillér szerepének csökkentését a második, magán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés