Előfizetői tartalom

Leáldozott a dohánygyártóknak - Lépett a kormány

Portfolio
A norvég állami befektetési alap az Etikai Tanács javaslatára 17 dohánygyártót tett tiltólistára, mivel előbbi grémium szerint az érintett vállalatok nem felelnek meg az alap által követett szigorú etikai normáknak. Már 2009 áprilisában, az első bejelentéskor lehetett sejteni, hogy a dohányipar fekete bárány a nyugdíjalap számára, azonban konkrét döntés csak most született.

A norvég pénzügyminisztérium döntése szerint az irányításuk alatt álló állami befektetési alap, a Government Pension Fund (GPF) többé nem fektethet 17 dohánygyártó részvényeibe, miközben fennáll a veszélye annak, hogy a tiltó listára további cégek is felkerülnek - írja az Investment & Pensions. A 320 milliárd eurós vagyont kezelő nyugdíjalap befektetési lehetőségeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés