Előfizetői tartalom

Járulékemelés nélkül nem lesz elégséges a nyugdíj

Portfolio
Mexikóban a jelenlegi feltételek mellett nem sok nyugdíjra számíthatnak a nyugdíjalapok tagjai, az intézményeket tömörítő szövetség szerint többek között a jövedelembiztonság növelési céljából ajánlatos lenne az alapokba elkülönített járulékokat emelni 6.5 százalékról 14 százalékra. A nyugdíjalapok vagyonának növelése például az infrastrukturális befektetéseken keresztül a gazdaságra is jótékonyan hatna, pontosan ezt szolgálta a tavaly elfogadott befektetési korlátozás enyhítése, azonban a nyugdíjalapok szövetsége szerint ez még nem elégséges.

A mexikói nyugdíjalapok szövetségének (Amafore) elnöke szerint a kormánynak legalább a duplájára kellene emelnie a munkáltatóktól és munkavállalóktól beszedett - és a nyugdíjalapokhoz allokált - járulék mértékét, ezzel nemcsak a leendő nyugdíjasok jövedelembiztonsága javulna, hanem a gazdaság növekedési lehetősége is - írja a Bloomberg. Oscar Franco szerint fokozatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés