Előfizetői tartalom

Feloldották a tagfelvételi zárlatot az Ersténél - Példátlan bírság!

Portfolio
A PSZÁF ma nyilvánosságra hozott határozata szerint az Erste Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárnál a tagfelvételi zárlatot feloldják. A Felügyelet még 2009 augusztusában rendelte el a zárlatot, mivel a PSZÁF szerint a súlyos törvényszegés miatt a pénztárnál 6 hónapja nem állt rendelkezésre megbízható árfolyam és nyilvántartás. Az intézmény viszont súlyos árat fizetett a jogsértésekért, hiszen a vizsgálatot lezáró határozat szerint a magánpénztári ágazat 10 millió forintos bírságot fizetett, míg az önkéntes pénztári ágazat 5 millió forintot. Sőt ezen felül több igazgatósági, és ellenőrzőbizottsági tagot is megbüntetett a PSZÁF, mivel nem a megfelelő gondossággal jártak el.

A Felügyelet még 2009. június 8-19 között folytatott le célvizsgálatot a Erste-nél, ennek a részleges lezárására július 16-án került sor, a PSZÁF pedig egyéb intézkedések mellett tagfelvételi zárlatot rendelt el. A célvizsgálatot teljes egészében a 2009. október 4-én kelt határozattal zárta le, amiben pénzbeli büntetés is szerepel.Kapcsolódó cikkünk2009.08.04 09:28...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés