Előfizetői tartalom

Eljött a fordulat ideje a háztartásoknál?

Portfolio
Közel két nehéz év után ismét növekedéssel zártak egy negyedévet a befektetési alapok, legalábbis ami a háztartások befektetésijegy-állományát illeti. A lakosság befektetési alapokban tartott megtakarítása 65 milliárd forinttal nőt 2009 harmadik negyedében, amit az árfolyamok emelkedése mellett az értékesítések is támogattak. A befektetési jegyek súly viszont még így is közel öt éves minimumon maradt.

Úgy tűnik, lassan fellélegezhetnek a hazai befektetésijegy-forgalmazók és alapkezelők is, a továbbra is érezhető gazdasági visszaesés és bizonytalanság ellenére 2009 harmadik negyedévében megállt a befektetési jegyek állományának csökkenése a háztartások porfóliójában, sőt, enyhe növekedést is láthattunk. Erre 2007 negyedik negyedéve óta nem volt példa. A lakosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés