Előfizetői tartalom

Meglepő számok szivárogtak ki a nyugdíjrendszer hiányáról

Portfolio
Egy amerikai állami nyugdíjalap vezetője szerint a konszenzussal ellentétben nem 400-500 milliárd dollár, hanem 2,000 milliárd dollár lehet a 25 legnagyobb állami nyugdíjalap hiánya. Orin Kramer szerint a hiány a jövőben komoly problémákat is okozhat, hiszen amennyiben nem lesz meg a fedezete a nyugdíjak kifizetésének, akkor pótlólagosan az államnak, vagy az önkormányzatoknak kell betenniük pénzt a rendszerbe, ami a költségvetési hiányt fogja növelni. Az igazsághoz azonban az is hozzá tartozik, hogy még nem sikerült a válságból teljes egészében kilábalnia Amerikának, az első ránézésre borús helyzetet pedig árnyalni fogja a részvénypiacok emelkedése, valamint a kamatlábak emelkedése.

Drasztikus számokkal rukkolt elő New Jersey nyugdíjalapjának befektetési bizottságának az elnöke, Orin Kramer szerint ugyanis az amerikai állami nyugdíjrendszer hiánya a közkeletű vélekedéssel ellentétben akár 2,000 milliárd dollár is lehet, ez a tény pedig önmagában veszélyezteti az államok pénzügyi helyzetét - írja a Financial Times. Kramer szerint az általános vélekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés