Előfizetői tartalom

Rossz döntést hozhat, aki a PSZÁF-ra hallgat (Vélemény)

Dr. Hegedüs László
A PSZÁF honlapján található kalkulátor túlzó feltételezésekkel él, így téves döntésekre sarkallhatja a visszalépést fontolgató pénztártagokat - véli Dr. Hegedűs László, aki a felügyelet adatait némileg módosítva kínál reálisabb számítási alternatívát. A szakember egyúttal reagált Dr. Matits Ágnes Portfolio.hu-nak adott interjújára is, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a rendszer megalapításakor a szabályozás még tartalmazott garanciát azok számára, akik esetleg hibásan léptek át a vegyes rendszerbe, és emiatt alacsonyabb lenne a nyugdíjuk a tisztán állami ellátásnál, de ezt a paragrafust 2001-ben törölték.

Segítség - segítség!!! Néhány százezer állampolgár saját nyugdíjas éveit meghatározó ismételt döntési kényszer alatt áll (1998 környékén már volt egy ilyen döntési helyzet). Ha a szektort felügyelő Állami szervezet - a PSZÁF - honlapján keres információkat a témában, mindjárt a második helyen felhívják a figyelmét arra, hogy elérhető a nyugdíjszámító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés