Előfizetői tartalom

Nem lacafacáznak a románok - Gúzsba kötik az óriásokat

Portfolio
A román nyugdíjalapokat felügyelő hatóság nagyon komoly döntést hozott, 2010 elejétől kezdve ugyanis a két legnagyobb szereplő nem vehet részt a passzív tagok automatikus kiosztásában. A jelenleg fennálló rendszer szerint, aki nem választ magának nyugdíjalapot, az véletlenszerűen kerül beosztásra az egyes pénztárakhoz, a következő két évben viszont az ING, és az Allianz-Tiriac nem kerülhet bele ebbe a közös kalapba.

Meglehetősen szigorú döntést hozott a romániai nyugdíjalapokat felügyelő hatóság, a következő két esztendőben ugyanis a nyugdíjrendszer második pillérében szereplő két legnagyobb szereplő nem szerepelhet az automatikus alapbesorolásban - írja az Investment & Pensions. A hatályos szabályok szerint, ha a munkavállaló a kezdő vagy új munkahelyet választ, akkor négy hónapja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés