Előfizetői tartalom

A prevenció életeket menthet

Portfolio
Az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulásnak nagy szerepe lehet az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés területén. Különösen hazánkban van erre szükség, ahol a nagymértékű dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás és az egészségtelen táplálkozás következtében előforduló halálozási adatok riasztó képet mutatnak. Az önkéntes egészségpénztárból finanszírozhatók különböző kihelyezett szűrővizsgálatok, dohányzásról történő leszokást segítő programok, és többek között a kiváló preventív hatásokkal bíró gyógy- és egészségügyi üdülések is. A következőkben a Stabilitás Pénztárszövetség sajtóközleményét közöljük.

Magyarország sem világviszonylatban, sem az Európai Unióban nem foglal el előkelő helyet a halálozási statisztikákban. Hazánkban a születéskor várható élettartam 2005-ben 73 év volt, míg két évvel később, azaz 2007-ben már csak 69. Ez 2 év alatt 4(!) év csökkenést mutat, melyért a fő felelős a magyar társadalom többségét jellemző egészségtelen életvitel: mozgásszegény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés