Előfizetői tartalom

Döntöttek: marad a nyesz

Portfolio
Elfogadta az országgyűlés többek között a hosszú távú megtakarításokkal kapcsolatos törvényeket, a legfontosabb változás, hogy jövőre kedvezményes kulccsal adózna a legalább három éves megtakarítás, míg legalább öt éves megtakarítás esetén kamatadó-mentesen lehet felvenni a pénzünket. A nyesz-számlák az eredeti tervekkel ellentétben nem tűnnek el, hanem a két önkéntes megtakarítási forma egymás mellett működik tovább, a nyesz-számlán tárolt megtakarításunkhoz viszont csak a nyugdíjba vonuláskor lehet kamatadó-mentesen hozzájutni - írja a Napi Gazdaság.

Az országgyűlés hétfőn megszavazta az egyéni céggel és hosszú távú megtakarításokkal összefüggő törvényeket - írja a Napi Gazdaság. A törvény a nevének megfelelően egyrészt azt a célt szolgálja, hogy az egyéni cégről és egyéni vállalkozásról szóló törvénnyel koherenciát teremtsen, azonban ezen kívül egy komplex adócsomag is helyet kapott a csomagban. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés