Előfizetői tartalom

A dollár haláltusája elkezdődött

Portfolio
Egy éven belül majdnem meg fog duplázódni a kínai állami nyugdíjalap vagyona az alap vezetője szerint, a közel 150 milliárd dolláros vagyonból pedig 10 százalékot fognak körülbelül magántőke befektetésre költeni. A fő cél a kitörési lehetőség előtt álló kis és középvállalkozások megsegítése, a bankhiteleket ugyanis így ki lehet majd kerülni. AZ NSSF vezetője szerint hosszú távon elkerülhetetlen a dollár egyeduralkodó szerepének elhalványulása, a vezető fejlődő országok ugyanis egyre nagyobb szeletet hasítanak majd ki a globális tortából.

A kínai állami nyugdíjalap (NSSF) 2008 végén 80 milliárd dollárt kezelt, egy éven belül azonban 146.5 milliárd dollárra emelkedhet a vagyona, amiből nyugodtan futja majd a magántőke befektetésekre - nyilatkozta az alap vezetője, Dai Xianglong a Reuters-nek. Dai - aki korábban a nemzeti bank vezetője - nem állhatta meg, hogy ne ejtsen szót a dollár vezető szerepéről, véleménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés