Előfizetői tartalom

Stabilan állnak a nyugdíjpénztárak

Portfolio
A tavalyi kedvezőtlen hozamadatokat követően a jelenlegi pénztári teljesítmények alátámasztják, hogy a nyugdíjpénztári megtakarítások hosszú távon biztosítják a nyugdíjas évek anyagi biztonságát. A nyugdíjpénztári rendszer stabilan működik, a jelenlegi törvényalkotási előkészületek a járadékszolgáltatás intézményi és szabályozási hátterének kialakítására irányulnak. A következőkben a Stabilitás Pénztárszövetség sajtóközleményét közöljük változatlan formában.

Az elöregedő lakosság következtében a felosztó-kirovó elven működő állami nyugdíjrendszerben egyre kevesebb aktív korúnak kellene eltartania az egyre több nyugdíjast. Ez nyilvánvalóan lehetetlen, ezért is jöttek létre ’97-ben a nyugdíjrendszer második pilléreként a magánnyugdíjpénztárak. Az eltelt 12 évben a nyugdíjpénztári rendszer folyamatosan alkalmazkodott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés