Előfizetői tartalom

A bankokon múlik az áttörés

Portfolio
A BAMOSZ adatai szerint szeptemberben 64 milliárd forinttal nőtt a hazai befektetési alapok vagyona, ennek a növekedésnek a nagyobb részéért viszont a piaci teljesítmények voltak a felelősök. A befektetők a pénzpiaci alapokat tüntették ki megint csak kiemelt figyelemmel, miközben a legjobban a kötvényalapok és a származtatott alapok hoztak a hónap során. Nem nagyon látható, hogy mikor lehet áttörésre számítani, hiszen akik eddig nem mertek belépni (vagy visszatérni) a piacra, azok most a korrekció közeledtével már nem nagyon fognak aktivizálódni, a bankok kamatakcióinak alakulása pedig még borzolhatja a kedélyeket.

Szeptemberben 64 milliárd forinttal 2,800 milliárd forint közelébe nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon a BAMOSZ adatai szerint. Az előző hónappal összehasonlítva akár el is keseredhetnénk, legalább is a tőkebeáramlást nézve (augusztusban 122 milliárd forintot láthattunk), azonban akkor több egyedi tényező is közrejátszott, amit leszámítva máris nem olyan vészes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés