Előfizetői tartalom

Nem adójóváírásból lesz nyugdíjunk, de nem is baj

Somi András
Végre a pénzügyi kormányzat is belátta, a nyugdíjas évekig bezártságra kárhoztató nyugdíj-előtakarékossági számla nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Hiába az adókedvezmény és -jóváírás, csak a nyugdíjkorhatárhoz közel állóknak kedvez a konstrukció, miközben a cél a fiatalabb generációk öngondoskodási kedvének felébresztése lenne. Az új hosszú távú befektetési számla erre tökéletesen alkalmas lehet, és a siker egyáltalán nem attól függ, megmarad-e a sokat vitatott adójóváírás intézménye, vagy sem.

Valami tényleg elindulhatott a pénzügyi szabályozásban, úgy tűnik, hogy a katasztrofális helyzetben lévő magánnyugdíjpénztári ágazat reformja mellett más területeken is meglepően hatásos és racionális szabályok láthatnak napvilágot, ha az országgyűlés is úgy akarja. Kicsit félek is, nehogy elkiabáljam, de itt van a hosszú távú megtakarításokat ösztönző új elképzelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés