Előfizetői tartalom

A nyugdíjasokon csattan a bankóriás törvénysértése

Portfolio
A balti országokban egyeduralkodónak számító Swedbank az észt felügyelet szerint megsértette az összeférhetetlenségi szabályok egyes részeit, az egyik nyugdíjasok számára fenntartott portfóliójában ugyanis túlságosan nagy kockázatot vállalat azzal, hogy egy csoporton belüli alapot vásárolt. A 300,000 tagok számláló K3 alap a vagyonának a 4 százalékát fektette a Swedbank kötvényalapjába, ami szeptember végén egyik napról a másikra 21 százalékos veszteséget szenvedett el. Egyelőre nem lehet tudni a szankciókról, arra ugyanis akkor kerülhet csak sor, ha érdemben válaszol a Swedbank a "vádakra".

Az észt pénzügyi felügyelet szerint az ország vezető bankja, a Swedbank megszegte az - intézményekre vonatkozó - összeférhetetlenségi szabályokat, ez pedig valós pénzügyi veszteséget okozott a kötelező nyugdíjalapok tagjainak. A felügyelet véleménye szerint a befektetési alapokról szóló törvény egyes -összeférhetetlenségre vonatkozó - rendelkezéseit nem tartották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés