Előfizetői tartalom

A kormányválság sem menti meg a román nyugdíjasokat

Portfolio
Az IMF és Románia közötti megállapodást várhatóan nem befolyásolja a kormányválság, hiszen csak akkor kapják meg a második, közel 2 milliárd eurós összeget a Valutaalaptól, ha például a nyugdíjreformot sikerül elfogadni, ami érezhetően csökkenti a költségvetésre nehezedő nyomást. A politikai kockázatok ettől függetlenül nagyok a kormánykoalíció felbomlásával, hiszen 2009 végéig el kell fogadni a nyugdíjrendszert érintő reform értékű törvényt, miközben kérdéses, hogy egy esetlegesen új kormány mennyiben gondolná újra a társadalom számára nagyon kényes lépéseket.

Az IMF-el való megállapodásnak megfelelően várhatóan december végéig elfogadja a román parlament a nyugdíjrendszer több paraméterét érintő változtatás-csomagot, nem tehetnek ugyanis mást, hiszen a reform szükségeltetik ahhoz, hogy a második 1.854 milliárd eurós pénzt megkapják - írja az Investment & Pensions. A márciusban megkötött hitelszerződés azért adott közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés