FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Megabotrány: állami tisztségviselőket kentek meg tízmilliókkal, magyar szál is van

Portfolio
A napokban leleplező cikket közölt New York állam számvevőiről a Daily News, az információik szerint több százezer dollárt kaptak a hivatalnokok adományként ügyvédi irodáktól, cserébe pedig a legjobb támogatók védhették az állami nyugdíjalapot peres ügyekben. A jelenleg is hivatalában lévő számvevő, Thomas DiNapoli 2007 óta például 200 ezer dollárnál is többet kapott ügyvédi irodáktól, azonban az elődje, a magyar származású Alan Hevesinek sem kellett szégyenkeznie. Az ügyvédi irodáknak megérte ez az áldozatvállalás, hiszen az elmúlt 10 évben összesen fél milliárd dollárt kaszálhattak az ügyvédi díjakból.

Nem csak hazánkban hangos a sajtó a fizetésbotrányoktól, a Daily News például a napokban hozta nyilvánosságra, hogy New York állam számvevője, Thomas DiNapoli a 2007-es alkalmazása óta 202,500 dolláros pénzt kapott ügyvédirodáktól, amik kifejezetten értékpapír ügyekre szakosodtak. A kapott adományokért cserébe pedig természetesen könnyebb volt a forró üst közelébe kerülni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés