Előfizetői tartalom

Jövőre is megéri az öngondoskodás

Portfolio
A kedvezményes 25 százalékos adóteherrel a béren kívüli juttatások rendszere még mindig kiváló lehetőség a munkáltatók kezében, hogy emeljenek a munkavállalók jövedelmén. Ráadásul az egyéni adókedvezmény mértéke továbbra is változatlan marad, így az önkéntes pénztári számlára történő egyéni befizetéssel is jelentős megtakarítás érhető el. A következőkben a Stabilitás Pénztárszövetség közleményét közöljük változatlan formában.

2010-től mind a pénztárak, mind a munkáltatók számára fontos változás, hogy a cafeteria rendszer adómentessége megszűnik, így például az önkéntes pénztári befizetések után a munkáltatónak 25 százalékos adót kell fizetnie. Hogy miért előnyös a munkáltatónak még adóteherrel is önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást fizetni? A kormány, a hosszú távú megtakarítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés