FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Alacsony iskolai végzettséggel kötelező az állami nyugdíjat választani

Portfolio
A mai napon tartott Évgyűrűk és Tárki közös sajtótájékoztató legfontosabb üzenete, hogy a tisztán állami rendszerbe való visszalépést nem csak az életkor, és a pénztárak elért hozama alapján dönthetjük el. A Tárki szakértője arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberek hajlamosak a múltbeli tapasztalatok alapján dönteni, ez pedig sok esetben rossz végkövetkeztetéshez vezet. A Tárki kutatása szerint a diplomázott szellemi foglalkoztatású munkavállalóknak megérheti maradni, azonban ez nagyon érzékeny az egyéni életpályákra. Az átlagos magánnyugdíjpénztári számlák egyenlegét ismerve viszont ez a csoport csak az érintett pénztártagok kisebb részét teszi ki, ezért a végkövetkeztetésünk az lehet, hogy a tagok többségének, főleg az alacsonyabb iskolai végzettségűeknek az állami rendszer a kifizetődő, ha a politikai kockázatoktól eltekintünk.

120,000 tag érintett az átlépésben, a tagok a PSZÁF levelét hamarosan meg fogják kapni, nem lesz benne semmilyen egyértelmű ajánlás, a tagok szabadon dönthetnek afelől, hogy visszalépnek vagy sem. Nem a vagyra keressük a választ, hanem arra, hogy milyen dolgokat vegyünk figyelembe a váltás megfontolásakor - mondta el Fórizs Sándor, az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár igazgatótanácsának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés