FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Már a teljes nyugdíjas vagyont kockára tehetik

Portfolio
Brazíliában több korlát is elhárult a nyugdíjalapok elől, a befektetések kiválasztásánál a szereplők most már sokkal szabadabban dönthetnek, hiszen a szigorú befektetési limitek már nincsenek érvényben. Szakértők szerint a váltásra azért volt szükség, mivel hatalmasat változott a világ Brazíliában, az infláció ugyanis kontrollálható szinteken van, a kamatok drasztikusan csökkentek, miközben magas gazdasági növekedésre van kilátás. A kötvényektől elvárt potenciális hozam már nem kielégítő ezeken a szinteken, ezért kell a kockázatosabb eszközök felé nyitni. Korábban csak a portfólió 58 százalékát lehetett például részvény, infrastruktúra és ingatlanbefektetésbe helyezni, miközben most már akár a teljes portfólió magasabb kockázatú eszközökbe lehetne helyezni.

A brazil illetékes hatóságok tegnap jelentették be ténylegesen, hogy milyen formában változik meg a nyugdíjalapok szabályozása. Már régóta tudni lehetett, hogy tervbe van véve a nyugdíjalapok befektetési tevékenységének szabadabbá tétele, viszont a tényleges arányokról csak most kaphatott információt a nagyközönség.Kapcsolódó cikkünk2009.07.21 15:05Kiszolgáltatottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés