FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Az egyik nagyágyú már nem akar feleslegesen kockáztatni

Portfolio
A pénzügyi válság komoly csapást mért a nyugdíjas megtakarításokra, az amerikai céldátum alapoknál pedig ez hatványozottan igaz. A hazai viszonylatban erősen kockázatvállaló alapoknál jellemző, hogy még a nyugdíjazás előtt pár évvel sem csökken 50 százalék alá a részvénykitettség, pontosan emiatt fordulhatott elő, hogy 40 százalék feletti veszteséget szenvedtek el a 2010 környékén nyugdíjba vonuló befektetők. A Putnam pontosan ezért a céldátum alapjainál nagyobb szerepet kíván adni az abszolút hozamú stratégiáknak, ami azért is kapóra jön, mivel januárban indítottak 4 ilyen alapot.

A világ egyik legnagyobb alapkezelője, a 110 milliárd dolláros vagyont kezelő Putnam Investments azt tervezi, hogy a majdani nyugdíjasok számára fenntartott céldátum alapok eszközértékének legalább a felét abszolút hozamú alapokba fekteti be, minimálisra akarja ugyanis csökkenteni a potenciális részvénypiaci veszteségeket a nyugdíjhoz közelebb álló befektetőknél - írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés