FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Százmilliárdokat kaszáltak a nyugdíjpénztárak

Somi András
Rámosolygott a részvénypiacok istennője, ha létezik egyáltalán ilyen, a magyar nyugdíjpénztárakra, a második negyedévben soha nem látott nyereségek ütötték a markukat a befektetéseik révén, a kezelt vagyon így 285 milliárd forinttal nőtt három hónap alatt. A pénztárak ugyanakkor a hatalmas szárnyalást arra használták ki, hogy túladjanak értékesebbé vált részvényeiken és magyar állampapírokat vásároljanak helyettük.

A magyar magánnyugdíjpénztárakat szorongató satuk közül legalább az egyik enyhített szorításán az elmúlt hónapokban, hiszen miközben a jogalkotás szinte napról napra változtatja a működési környezetet, a pénztári elszámoló rendszerek néhol látszólag az összeomlás határán billegnek, egyes reformvélemények szerint pedig az egész nyugdíjpénztári rendszert fel kellene...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés